Hongkong är fortfarande ett viktigt finansiellt nav för den globala ekonomin. Men tack vare flera faktorer, inklusive inflytande från Greater China, verkar det inte finnas mycket i kryptovertagande.

Men en rad annonser börjar cirkulera i regionen för att uppmuntra människor att acceptera denna nya tillgångsklass.

Endast utbildningsändamål

Tidigare idag källor på Twitter publicerade bilder av Bitcoin Code främjande annonser från Bitcoin Association of Hong Kong (Bahk). Detta ideella marknadsför Bitcoin och digitala tillgångar i regionen.

Föreningen är enligt uppgift att plastera annonser på skyltar, dubbeldäckarbussar och andra höghus i hela landet. Dessa annonser marknadsför Bitcoin, inklusive dess fördelar och möjliga risker.

Framför HSBC Banks huvudkontor i staden läser en Bitcoin-annons som ber folk att “Var din egen bank.” Under den står en stödjande annons som lyder: “Fler amerikanska dollar har skrivits ut 2020 än de fanns 2009. Det kommer bara att finnas 21 miljoner Bitcoin någonsin.” De andra främjar Bitcoins fördelar, inklusive säkerhet, delbarhet och överförbarhet.

Enligt en webbplats finansierades initiativet genom donationer till BAHK. Föreningen lade till i pressmeddelandet:

“Vi hoppas att kampanjen kommer att ge oss möjlighet att diskutera hur Bitcoin passar in i en snabbt digitaliserad global ekonomi, möjligheterna och farorna med drastiska tekniska framsteg och konsekvenserna av digital, verifierbar brist.”

Organisationen tillägger att detta initiativ inte är för att marknadsföra något företag inom kryptorummet. Istället är det bara en pedagogisk del som hoppas kunna sensibilisera lokalbefolkningen om Bitcoins fördelar.

HK Apple Daily’s Bitcoin-annonser

Dessa annonser är bara andra i en rad Bitcoin-kampanjer som har ordnat sig i Hong Kong under den senaste månaden. I slutet av augusti bekräftade en källa på Reddit att Apple Daily, en lokal lokal nyhetskälla, hade kört en annons som marknadsför den ledande kryptovalutan.

Annonsen, som hävdade att Bitcoin “Skulle inte dike dig.” Visas på en fullständig tidningssida. Till skillnad från den senaste annonsrundan visade den här dock inte några företags färger. Det är fortfarande okänt vem som betalat för det. Även om det löst nämns Genesis Block – ett Hongkong-baserat kryptofirma – talar annonsen inte ens om någon plats där människor kan köpa tillgången.

Det tillägger, ”Ingen kan hindra dig från att göra transaktioner i nätverket och det kan inte stängas av. Bitcoin är tillgängligt för alla oavsett nationalitet, kön eller tro. Bitcoin började med Genesis Block under finanskrisen 2009. Nu är det dags att komma. ”

Apple Daily har lite sliten relation med regeringen. Nyhetskällans VD, miljardären Jimmy Lai, arresterades och häktades för påstådd brott mot Hongkongs nationella säkerhetslag. Myndigheterna ransakade också tidningens kontor samma dag.

Lais arrestering följdes av en protest från pro-demokratiska aktivister i regionen. Tillsammans med demonstrationen dök lokalbefolkningen också ihop för att köpa fler av tidningens enheter. Per rapporter ökade aktierna i tidningens moderbolag – Next Digital – över 1000 procent som ett resultat.