Russiske juridiske eksperter har kritisert nasjonens kryptolov, noe som tyder på at domstoler i landet har slitt med håndtering av krypto tidligere – og antydet at nyere lovgivning kan ha gjort lite for å løfte den juridiske tåken rundt hvordan poletter poliseres.

I følge en rapport fra media RBC er nylig utgitte russiske lover knyttet til juridisk og skattemessig status for kryptoassets designet for å redde domstoler fra et juridisk hengemyr som har sett saker der dommere har estimert prisen på enkeltpersons kryptoassets ved å beregne verdien av flash-enhetene de ble lagret på.

Men to advokater som snakker med media hevder at de nye reglene ikke har hjulpet rettsvesenet veldig – om i det hele tatt

Angelika Matushkina, en juridisk ekspert ved Moskva Digital School , advarte om at handelsmenn som mottar fiat fra å selge sine midler, fremdeles synes prosessen er “problematisk” når de arbeider med banker.

Bankene ser ut til å være forvirret over hvordan de skal håndtere krypto, og mange prøver å unngå problemer fra myndighetene – ved å ta drakoniske lydtiltak.

Matushkina hevdet at transaksjoner som involverer krypto kan “blokkeres” og kontoer “frosses”

Hun rådet handelsmenn å arrangere forebyggende møter med sine banksjefer for å diskutere kravene og dokumentene som trengs for å registrere inntekt fra kryptosalg, for å overholde nye skatteregler for å deklarere kryptofond. Ellers advarte hun om at handelsmenn kan “komme i problemer fra [regulatorisk] Federal Financial Monitoring Service (Rosfinmonitoring) eller bankoverholdelsesteam.

Det samme medieutvalget siterer Maria Agranovskaya, en administrerende partner og fintech-advokat ved russisk juridisk rådgiver GRAD , som sier at de nye lovene har vært “noe av en skuffelse”, da det opprinnelig var ment å “gi grunnlag for den legitime virksomheten til alle markedsdeltakere, for å ordne ulik praksis for domstoler og la bankene jobbe med kryptoprosjekter ”- noe Moskva så langt ikke har klart å gjøre i mange advokaters øyne.